Evitskogrevyn 2016 - STJÄRNSMÄLLEN

 

Halloj alla revyvänner!

Dags för en ny revy i Evitskog. – Efter en paus på ett år är revygänget åter uppe på teaterns tiljor i vårt föreningshus Övidsborg. Mycket har hänt sedan senast, men allra mest har det hänt på sistone, dvs under det senaste halvåret. Invånarantalet i Evitskog har ökat med 50 procent sedan Migrationsverkets, numera Röda Korsets, flyktingmottagning öppnade dörrarna för 300 asylsökande män. Ett faktum som satte fart på både känslor, rädslor och folkhumorn i byn.  

Inför förra revyn skrev jag här i samma spalt att, ”det är hårda tider i republiken Finland”. Nu kan man med fog säga att det är hårda tider i Europa och utanför EU:s gränser. Jag hoppas att jag inför nästa revy inte behöver utvidga området ytterligare...

Men, ingen orsak att hoppa ner i dysterhetens mörka avgrund. Revygänget lovar att, åtminsone för en kväll, göra tillvaron gladare åt alla i publiken. Att livet är rojsigt för många är ingenting att skratta åt, men det finns alltid guldkorn i den gråa tillvaron som man kan och får skratta åt. Och humorn är ju till sitt väsen både universell och mångkulturell.

STJÄRNSMÄLLEN har premiär lördagen den 23 januari 2016 kl 18.00 på Övidsborg, och är en fartfylld helhet i två akter med sketcher och musik om vartannat. Det blir roligt och avslappnat som det brukar så du kommer nog att trivas med oss. Totalt är 14 föreställningar inplanerade. Vi kör på alla veckoslut ända till lördagen den 12 mars, med ett kort avbrott för skolornas sportlov.

Årets revy är den tionde revyn som regissören Svante Martin och jag gör tillsammans och vår ursprunliga tanke var att den här revyn skulle vara en slags jubileumsrevy med en återblick på några av de mest oförglömliga revynummer som Svante, jag, och vårt superba revygäng varit med och skapat, men så blev det inte. - Man kan säga att världshändelserna körde förbi den tanken, så istället serverar vi nu en färsk 50/60 blandning roligheter av rykande aktuella ämnen och gyllene pärlor i 2016 års tappning. Allt dukat i strålkarskenet på vår stjärnestrad. Humor av bästa märke eller skitroligt; - allt hur man vill uttrycka saken.

Revyensemblen är, som vanligt, pigg, vältränad och i utmärkt form; – alla erfarna amatörskådisar kända från tidigare revyer. Men ett nytt stjärnskott har vi också med i år, det är unga Vivi Lehtonen som intar sin plats på scenen med bravur.

Produktionsteamet är bekannt från förut, - manusförfattare & producent: Ulf Westerholm, regissör: Svante Martin, sång och musik: Per Olof Munck, sånginstruktör: Eija Orpana-Martin och koreograf: Sirpa Skog-Niemikallio.

Scenmästaren Sixten Malmström svarar för att allt flyter som det skall både back stage och on stage och i tekniken är det Mikael Ehnströms som ansvarar för att alla både hörs och syns på scenen.

Euf:s tre duktiga köksgrupper med bufféansvariga Åsa Malmström, Kerstin Sandfors och Kerstin Österberg i ledningen ser till att alla får sina bilar parkerade och kaffe att dricka under pausen. Buffégrupperna har koll på precis allt utanför scenen så har du frågor eller önskemål då du gästar oss så är det bara att vända sig till någon i gruppen.

Inalles 30 personer är involverade i årets revyproduktion i olika uppgifter framför, på och bakom scenen samt i revyadministrationen. Med buffégrupperna medräknade blir totalantalet ca 70 personer som den här gången är engagerade i Evitskog uf:s revysatsning. Vi tar humor på allvar...

 

Välkommen på revy till Evitskog

 

Ulf Westerholm

Producent

 

Evitskog Ungdomsförening r.f. - En medlem av Nylands Svenska Ungdomsförbund NSU r.f.